Mijn nieuwe levensgezel

maart 17th, 2017

Vorige week vrijdag 10 maart ben ik aan mijn nieuwe levenspartner voorgesteld. Het is een match voor het leven, van hem/haar kom ik nooit meer af. Hoe ‘ie heet? Diabetes is de naam. De adellijke naam is ‘Diabetes mellitus type 2’.

Het ‘goede’ binnen dit slechte nieuws is dat ik met levensstijladviezen en het aanpassen van mijn eetgewoontes hier iets aan kan doen. Voorlopig hoef ik geen medicijnen te nemen en ik kan het aanpassen van levensstijl en eetgewoontes stap voor stap gaan doen. Maar ja… ‘doen’. Hoe doorbreek je 48 jaar van gewoontes?

Ik probeer het maar als een avontuur te beschouwen en heb het voornemen om in mijn blog af en toe iets over dit avontuur te delen. Nu al weet ik dat het veel zal gaan over eten en drinken. En dan met name over wat de voedingsindustrie allemaal op ons afvuurt. Dat is namelijk niet mals. Met enige wanhoop heb ik de etiketten in mijn voorraadkast gescand. Dat er nog geen doodskoppen opstaan (vergif!!) verbaast me.

Stap 1 is gezet, een week lang geen alcohol gedronken en dat met een verjaardagsfeestje en etentje als zoete verleiders. Wordt vervolgd!

1 Comment

  1. Elise Dijkshoorn schreef:

    Sterkte ermee maar. En idd zie het maar als een avontuur, goede insteek. Je wordt misschien nog Voedingspecialist.

    Groetjes Elise

Add Comment

*