Moeiegoggel!

juni 2nd, 2008

Lekker kannenpoeken eten in de Vage Luursche. Als hier je mondhoeken van opkrullen heeft het zin om verder te lezen, want deze blog gaat over woordgrapjes. Als kind vond ik het al leuk om met taal te spelen. De oudste bewaarde uitspraak is “lot ep!” Sinds dat moment was het hek van de dam.

Het leven kan ik je verzekeren, is veel leuker als je speelt met de taal terwijl je kijkt naar de dingen om je heen. Een lantaarnpaal wordt een pantaarnlaal, dus bus halen de hus balen en van een tuktuk kun je maken… vul zelf maar in. Een rondje lopen? Een londje ropen. Wel eens een ejtsak amesac langs de weg gezien? Je tante Nan wordt ‘nante Tan’.

Een saaie dag op het werk wordt vanzelf weer levendig. Ik wil even met je sparren, ik wil speven met je arren. Ga je mee lunchen… ga je lee munchen? De chef is boos, de bef is choos

Bekijk de dag met andere ogen, maak ook eens een goordwrapje! Daar heb je KPN echt niet noor vodig.

Add Comment

*