Sneeuw

januari 19th, 2008

“Sneeuw gevallen in de Ardennen”. Triomfantelijk stond dat op nu.nl. Heb jij weleens sneeuw gezien? In Nederland? Misschien ben je op wintersport geweest waar ‘sneeuw’ met van die grote blaaskanonnen de piste op wordt geblazen. Maar da’s geen sneeuw natuurlijk.

De beste witte herinnering voor mij is van rond 1978. Ja, toen was ik er al! Stapels sneeuw, gewoon in de tuin en op straat. Verkeer dat vaststond, sneeuwpret op school. Donkere dagen door sneeuwval. Op je plaat gaan als je je naar buiten begaf, een mysterieuze witte wereld buiten.

Vandaag was het even wit in het Utrechtse. Een korreltje hagel uit een diepzwarte lucht! Hoera! Maar sneeuw in de Ardennen. Daar kan ik niet aan tippen. Een kabinet kunnen ze er niet samenstellen, maar een witte wereld hebben de zuiderburen definitely op ons voor!

Add Comment

*