Layar 4 Charity (NL)

U een boeiende tocht met uw mobiele telefoon door het Museumkwartier, de mooiste wijk van de stad Utrecht. Goede doelen organisatie Child’s Destiny of Hope een donatie. Daar draait het om bij deze Layar 4 charity. Wilt u meedoen? Hier leest u hoe het werkt.

Heeft u een smartphone (iPhone of een telefoon waar het besturingssysteem Android op draait)? Dan kunt u de layar Magie van het museumkwartier aanschaffen voor slechts 1,99 euro en vervolgens gebruiken op uw mobiele telefoon. Met deze layar leert u bekende en minder bekende plekjes kennen in het Utrechtse Museumkwartier. Slenter lekker rond in deze boeiende wijk en laat u verrassen!

Hoe kan ik de Layar gebruiken op mijn mobiele telefoon?

 • Download de gratis toepassing ‘Layar augmented reality browser’ uit de iPhone app store of de Android market;
 • Open het programma Layar op uw telefoon;
 • Klik op de ‘catalog’ icoon en kies vervolgens voor ‘local’;
 • Zoek de layar ‘Magie van het museumkwartier’. Moeite met vinden? Via de zoekfunctie van het programma Layar (loepje) is de layar ook te vinden en te openen. Gebruik als zoekterm bijvoorbeeld ‘magie’;
 • Klik op ‘launch’ of ‘open’;
 • Volg de instructies op uw telefoon;
 • U betaalt eenmalig 2 euro voor de layar. Na betaling mag u er onbeperkt gebruik van maken;
 • Let op. Betalen gaat via Paypal. Ondanks de waarschuwing dat u alleen paypalaccounts van bepaalde landen kunt gebruiken, is betalen gewoon mogelijk met een Nederlands Paypal-account;
 • Let op: de layar werkt alleen in het Museumkwartier en de directe omgeving van het centrum van Utrecht.

Over de bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in het Utrechtse Museumkwartier worden in layar weergegeven met gekleurde sterren. Bij elke bezienswaardigheid heeft u twee opties:

 • Kies de functie ‘Breng me daar’ en een google kaart begeleidt u moeiteloos naar de bezienswaardigheid.
 • Klik op het info-icoon voor achtergrondinformatie over de bezienswaardigheid;

Als u vlakbij de locatie bent, opent layar automatisch de bijbehorende achtergrondinformatie.

Over Child’s Destiny of Hope

De opbrengsten van de layar ‘Magie van het Museumkwartier’ komen volledig ten goede aan de organisatie ‘Child’s Destiny of Hope’. Child’s Destiny of Hope is een ontwikkelingsorganisatie op Christelijke grondslag die kindertehuizen in Afrika begint en runt. Het eerste kindertehuis is in Uganda. Lees meer over de projecten op de website van Child’s Destiny of Hope.

Over de samenstellers van deze layar

De layar 4 charity is samengesteld door medewerkers van het bedrijf Liquimondo in hun vrije tijd. Child’s Destiny of Hope is een van de projecten die door Liquimondo actief wordt ondersteund via haar doelstelling om maatschappelijk verantwoord te werken. In 2011 bezoekt een groep medewerkers van Liquimondo een project in Uganda om ook terplekke het verschil te maken.

Over het verdienmodel

De layar ‘Magie van het Museumkwartier’ kost 1.99 euro. Na aftrek van belastingen en een commissie voor Layar, blijft daar 1 euro netto van over. Deze netto-opbrengsten komen volledig ten goede van CDHope! In het schema hieronder ziet u het commissiemodel van Layar. ‘Magie van het Museumkwartier’ valt in staffel (tier) 20.

Bekijk het verdienmodel van Layar

Klik op de afbeelding om de tabel goed te kunnen zien

Ondersteuning en feedback

Pers

Nieuwsgierig geworden naar layar als middel om geld in te zamelen voor het goede doel? Interesse om aandacht te besteden aan dit onderwerp? Neem dan contact op met Aart-Jan van Amerongen via aartjan.van.amerongen@romae.nl, 030-6666 333 om een afspraak te maken.