Een opmerkelijke lunchpauze

oktober 24th, 2018

Het is druk op het plein waar ik rondloop tijdens de lunchpauze. Zo onderhand tijd om terug te gaan naar het werk. Ik loop van het plein richting een kerk waar het erg druk is. Vervelend druk wat mij betreft en ik besluit achter de kerk langs te lopen.

Ik kom op een plek waar ik al eerder ben geweest, maar zie dat mijn route naar het werk is geblokkeerd door wegwerkzaamheden. Het lijkt of ik niet verder kan, de weg waar ik langs wil is een gapend gat. Ik zie echter dat anderen hun weg wel vervolgen, zorgvuldig balancerend op een smalle rubberen transportband. Ze houden zich vast aan een touw. Het gaat best snel allemaal en ik aarzel om op te stappen. Een wegwerker spreekt me toe: “zo gaat het nu eenmaal in Griekenland, het is een beetje primitief”.

Eenmaal op de transportband gestapt gaat het snel. Ik beweeg vlot voort en het touw komt los van de opgebroken weg. Ik hang aan het touw en ga de lucht in. Het is een mooie dag en de wereld glijdt snel onder me voorbij. Hoewel dat best leuk is, realiseer ik me dat het op deze manier een wel heel lange lunchpauze wordt.

De stad hebben we inmiddels namelijk verlaten en ik zoef over het platteland. Het touw voert me alsmaar hoger en rakelings scheer ik langs een soort bushalte die in de lucht lijkt te hangen. Even verderop aan het touw maakt een leuke jonge vrouw acrobatische toeren. Ik kijk op mijn horloge: het is inmiddels kwart over drie.

Ik word wakker. Jammer… Ben wel benieuwd waar ik was uitgekomen.

Add Comment

*