Delhi belly en overnachten in een dierentuin

oktober 20th, 2011

De terugkeer in de civilisatie is niet iedereen even goed bevallen. Vier reisgenoten moeten overgeven en hebben diarree. Dat is geen leuke manier om de dag te beginnen. Toch is wat later op de ochtend iedereen fit genoeg om een tripje te maken naar de oorsprong van de Nijl, die in Jinja ligt. Als echte Nederlanders nemen we een wat onconventionele route naar die oorsprong. Het blijkt een toeristenfuik te zijn en de parkwachten zijn niet blij dat we onbedoeld het kaartjeskantoor ontweken hebben. Gewapend met machinepistolen komen twee parkwachten op ons af en beginnen nogal intimiderend te melden dat we stout zijn geweest. Maar als het gesprek op voetbal komt en Leo de nodige shillingen voor de entree doneert, is de sfeer snel weer amicaal.

Het leuke van een toeristenfuik is dat je er best wat leuke souvenirtjes kunt kopen. Ook is het de vertrekplaats van een boottochtje over de oorsprong van de Nijl. Het is een soort miniwatersafari, onderweg komen we veel bijzondere vogels en reptielen tegen. En natuurlijk is het een merkwaardig gevoel om rond te dobberen aan het begin van de langste rivier op Aarde.

Na onze kennismaking met de Nijl volgt een vlotte rit naar Kampala Joƫlle en Maaike zetten we er af. Zij hebben nog een week in Oeganda tegoed en gaan lekker op safari. De rest van het gezelschap reist door naar Entebbe voor wat een bijzondere uitsmijter van een bijzondere reis blijkt te zijn: een verblijf in een dierentuin, het Uganda Wildlife Education Centre. De wilde dieren die hier opgevangen worden zijn een populaire bestemming bij scholen voor een dagje uit. Het park loopt dan ook vol met gekleurde uniformpjes.

Voor de ‘overblijvers’ zijn er verschillende Bandana’s beschikbaar, luxueus ingerichte hutten waar je dus inderdaad kunt overnachten in een dierentuin. Het restaurant van de dierentuin stelt niet veel voor en blijkt bovendien gesloten. We eten dus weer even buiten de deur. Na afloop volgt een spannende voettocht met zaklampen op door een donkere dierentuin. We worden niet opgepeuzeld door hongerige dieren, dus dat valt niet tegen. Wat volgt is een korte nacht, want om een of andere reden worden we om 5 uur al opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden.

Add Comment

*