Naar Jinja

oktober 19th, 2011

Na anderhalve week intensief gebruik is het guesthouse niet de meest frisse plek in Oeganda meer. De slaapkamers verspreiden een zure lucht en wat dat betreft is het wel tijd om te vertrekken. Wilma en Tim hebben nog een hele klus om al het achtergelaten beddengoed weer lekker schoon te krijgen.

De busjes die ons naar Jinja brengen zijn vertraagd. Een zit er vast in de modder en het lukt niet om hem los te krijgen. Het is dus met twee uur vertraging dat we richting Jinja vertrekken. Na anderhalve week Oegandees platteland is het vreemd om langs de hoofdweg van Kampala – Tororo weer allerlei bedrijvigheid te zien.

In Jinja blijken we een fraai guesthouse uitgezocht te hebben, Surjios. Met een zwembad! Alle zure lijven verdwijnen dus snel in het frisse water. Lekker een beetje poedelen, een warme douche na afloop, wat een luxe! ’s Avonds worden de magen gevuld met een lekkere pizza en later gaan we een kijkje nemen in de stad. Surj, de eigenaar van het guesthouse, brengt ons erheen met zijn jeep.

Het nachtleven van Jinja stelt niet zoveel voor. Uiteindelijk kom ik met Leo, Maaike, Sven en Birgit in een wat duistere tent terecht waar we wat drankjes nemen. Op zoek naar het toilet bieden enkele mooi uitgedoste dames me wat anders aan dan een sanitaire stop. Maar op die voorstellen ga ik maar niet in. De avond wordt afgesloten met een nachtelijke wandeling naar het guesthouse.

Add Comment

*