Naar de kerk

oktober 16th, 2011

De zondag begint met een kerkdienst in een Godshuis nabij het weeshuis. Voor iedereen (ook voor degenen die in Nederland regelmatig een kerkdienst bijwonen) is het een heel bijzondere ervaring. Er wordt veel gezongen en geklapt. De preek is best zwaar en gaat over rijkdom en armoede. Tsja, dat is uiteraard een passend thema in de omgeving waar wij zitten. Na de ruim 2 uur durende dienst komt iedereen er wel beetje stilletjes uit. Door alle nieuwe indrukken en zeker ook door de formidabele temperatuur. Want ondanks het regenseizoen is het drukkend warm.

Deze zelfde warmte zorgt ervoor dat de voor de middag geplande sportdag minder bezoekers trekt dan verwacht. Hoewel we dappere pogingen doen om te volleyballen en korfballen, is het echt heel erg warm. Daar brengt een spectaculaire onweersbui ineens verandering in. Omdat het snel donker wordt gaat de reis huiswaarts naar ons gastenverblijf. De spaghetti gaat gretig naar binnen en terwijl sommigen al naar bed gaan zijn Sven, Birgit, Leo en Maaike verwikkeld in een pittig potje mens-erger-je-nieten.

Add Comment

*