Chawolo op de digitale snelweg

oktober 13th, 2011

Communicatie is essentieel voor een organisatie als CDHope. Het weeshuis is immers afhankelijk van giften. Omdat Chawolo op zo’n afgelegen plek ligt, is telefoneren en internetten er een behoorlijke uitdaging. Als Tim en Wilma hun internetdongel via een verlengsnoer over de muur van hun huis heen gooien, hebben ze heel af en toe een snelle internetverbinding. Dit is eerder uitzondering dan regel. Met de volgende groep mensen die afreist zorg ik er dan ook voor dat er een signaalversterker meegaat naar Chawolo, die ervoor kan zorgen dat Tim en Wilma niet van die toeren hoeven uit te halen, maar gewoon vanuit hun huis goed kunnen bellen en internetten. In ons geconnecte Nederland is vaak onbegrip waarom er vanuit Chawolo zo weinig wordt gecommuniceerd. Maar ik snap nu wel waarom en hopelijk kan ik dus binnenkort iets van die frustratie wegnemen.

’s Middags ga ik samen met Wilma, JoĆ«lle, Maaike en Albert (medewerker van het weeshuis) boodschappen doen in Tororo. Ook vandaag is de hobbelige weg weer een behoorlijke uitdaging. In verschillende shops en op de markt moeten we voor de komende 4 dagen voor 10 monden boodschappen doen. De jeep van CDHope zit dan ook tot de nok toe vol als we weer richting Chawolo vertrekken.

Add Comment

*