mei 3rd, 2011

Een basis op de maan is een behoorlijk Spartaanse aangelegenheid. Je kunt het nog wel het beste vergelijken met een mijn zoals die gewoon bij ons op Aarde voorkomt. Ik ben getuige van een veiligheidsoefening, waarbij men traint voor eventualiteiten.

Afbeelding van een klassieke SF-serie die speelt op de Maan

In de volgende scene bevind ik me in een enorm complex, het lijkt een beetje op een centraal plein van een modern winkelcentrum. Al dat gedoe over die benauwde, primitieve maanbases is nep! Al jaren zijn er heel luxueuze voorzieningen op de maan.

In de laatste scene van de droom is de maanbasis als bij toverslag vervangen door de setting van de Dorpsstraat in Zeist, ter hoogte van hotel Figi. Met mijn vader en moeder sta ik op de bus te wachten. Maar omdat we de vorige keer met een familielid zijn meegereden kunnen we vandaag de taxi wel nemen.

De taxi die we nemen is een enorme zwarte limousine. Hoewel het een grote auto is, passen alle spullen er maar net in en moet ik een en ander aandrukken om het portier te kunnen sluiten. Terwijl ik het portier probeer te sluiten, maakt de taxi een scherpe draai op de Dorpsstraat. Dan word ik wakker.

Add Comment

*