In de collegebanken

maart 14th, 2011

Het is al een tijdje geleden dat ik in de collegebanken zat, maar vannacht was het toch weer eens raak. Vreemd genoeg volgde ik een HBO-opleiding communicatie. Daarover verbaasde ik me in de droom, omdat ik immers een universitaire studie op dat gebied al heb voltooid. Ik vroeg dus af wat de zin was van deze opleiding. Met name ook omdat de studie vrij belastend was en je er bijvoorbeeld ook moest overnachten.

Daar had je Edward, een klasgenoot van de lagere school. Die maakte zich zorgen over zijn aanstaande tripje naar Londen. Daar was hij nog nooit geweest. Dat vond ik behoorlijk verbazingwekkend. Ik stelde hem gerust met de mededeling dat het moeilijkste aan Londen het linksrijdende verkeer is. Maar daar word je in Londen continu aan herinnerd via markeringen ‘look right!’ en ‘look left’ in het trottoir.

Het werd tijd om te gaan slapen. Mijn favoriete plek was linksboven in de collegezaal, waar iemand lag te slapen die ik graag mag. Helaas had een filmcrew mijn favoriete plek ingenomen en het bleek nogal lastig om elders in de collegezaal een plekje te bemachtigen. Alle slaapplekken waren namelijk inmiddels al ingenomen. Vervelend! Tijd om ‘in real life’ wakker te worden dan maar… 😉

Tukkie doen

Add Comment

*