Vakantievoorpret

februari 16th, 2011

Voor de meeste mensen bestaat vakantievoorpret uit het bladeren in een catalogus met zielloze betonnen onderkomens in zonovergoten bestemmingen. If you’ve seen one, you’ve seen them all… Vervolgens wordt heel de familie in een charter gestopt en daar gaan we met z’n allen richting het 2-wekelijks paradijs.

Dat is niet mijn soort vakantie en zeker niet mijn vakantievoorpret. Mijn vakantievoorpret heet internet. Specifiek de kaartapplicaties zoals Bing maps, google earth en google maps en streetview. Dát is pas vakantie voorbereiden! Vandaag heb ik in een middag tijd op deze manier de zomervakantie naar Alaska voorbereid.

Wat is het heerlijk om in streetview op zoek te gaan naar die bijzondere plekjes die in de resultaten van de grote zoekmachines geen enkele kans krijgen en geen competie vormen voor de zoekwoordenboeren die scoren op woorden als ‘cabins’, ‘alaska’ en ‘lodging’. Want daar doemen de tripadvisors, aggregatiesites en grote ketens op. ‘Caribou cabins’ in het afgelegen oord Tok? Dat zul je zo niet vinden. Maar wél via Google maps!

Caribou cabins

En zo heb ik al virtueel surfend over gods wegen een mooie route uitgezet met mooie accommodaties om onderweg van dat prachtige Alaska te kunnen genieten. Locaties waar de tourbussen met gemaksmensen met 60 mph snel langsrazen.

Het kost wat tijd ja. Maar in deze unieke vakantie op maat heb ik nu al veel zin! Want hoe leuk die virtuele voorbereiding van de vakantie ook is, zien is geloven.

Een tip voor de mensen die toch nog boeken uit de klapveegidsen: gebruik die mooie kaartfuncties om alvast eens een kijkje te nemen bij de locaties die je uitkiest: misschien is de omgeving toch anders dan de gephotoshopte droom!

Add Comment

*