Hartenjacht

januari 29th, 2011

Ik doe luchtig tegen R., met wie ik als introduc√© meega naar een (voor mij) nieuw fenomeen in datingland. Singlesunited! Maar toch voelt het een beetje als naar de tandarts gaan. Binnen enkele momenten betreed ik immers een met zo’n veertig singles gevulde ruimte. Wat tref je er aan? Lust? Begeerte? Zoekende blikken? Onzekerheid? Hoop? Of gewoon een gezellige avond met gelijkgestemde mensen?

Eenmaal aangekomen in het Utrechtse dating-epicentrum van de vrijdagavond blijkt de groep naar de achterste krochten van het etablissement verbannen te zijn. En daar sta je dan. Met wat schuchtere blikken monster je de deelnemers. Zitten er ‘potentials’ tussen? Voordat je eens rustig de gelegenheid hebt gehad om de situatie goed in je op te nemen klopt er een joviaal gezicht (m) op je schouder. “Zo, voor het eerst hier?” Inderdaad.

Knoflook

De datingactiviteit van die avond is in twee delen gesplitst. Een select gezelschap gaat tapas eten. Daarna wordt overgegaan tot borrelmodus en mag de rest der hartenjagers zich bij het gezelschap voegen. Dat is een slecht idee. De kok die de tapas bereidde had kennelijk een losse hand met het toedienen van knoflook. En dat is goed te merken. Want een substantieel deel van de aanwezigen riekt te erg om dichtbij in de buurt te komen. En om in het lawaai iets te kunnen verstaan is dat toch noodzakelijk. Of zou het tactiek zijn?

Feromonen

Feromonen, daar draait het om. Die schijnen vanzelf op te borrelen uit de krochten van je metabolisme. Daar kan geen knoflookgeur iets aan verhullen. En daarom werken een-op-een dates niet. Pas na zestig afspraakjes vind je de ware! Maar dat is een gemiddelde hoor. Daarom vind je op een Singlesunitedborrel sneller wat je zoekt, want met meer potentials in de etalage slaat de feromonenradar immers een stuk sneller aan.

Hartenjacht

Kakkerlakken a gogo

Wil je net een interessant gespreksonderwerp aansnijden met name gericht naar dat ene leuke meisje (en het is dringen geblazen als je in een groepje staat om je in de strijd te mengen met het leukste onderwerp), begint er een over kakkerlakken. Daar valt mijn betoog over Nietzsche natuurlijk bij in het niet. Inmiddels weet ik dat sommige mensen er zeer duistere wereldbeelden op nahouden. De wereld zou beter af zijn zonder mensen. De kakkerlakken kunnen de scepter dan overnemen. Een flinke atoomoorlog schijnt een geschikte weg te zijn naar dit bijzondere Walhalla. Na deze onthulling viel het even stil en hield het leuke meisje het voor gezien en taaide af. Op Nietzsche zal ze dus nog even moeten wachten.

Wrap-up

Singlesunited is ok en ik heb een leuke avond gehad! Naast borrels worden er wandelingen georganiseerd en binnenkort zelfs een avondje sterrenkijken. Maar het is ook een wereld op zich waar ik maar al te graag mijn enigszins sarcastisch gekleurde ervaringen over deel. De moeder en dochter die samen deelnamen aan de borrel heb ik bijvoorbeeld gemist. En ook vermoed ik minstens twee ‘mystery shoppers’ in het gezelschap die niet voor het daten kwamen. Suspense en intriges genoeg dus.

Omdat geldt “hoe meer zielen, hoe meer vreugd’: aanmelden kan via deze link. Tot binnenkort?

Add Comment

*