Faalangst

januari 25th, 2011

Ken je ze? Dromen die regelmatig terugkeren? Een van de thema’s die bij regelmatig langskomen is mijn studie. En dan met name dat ik die nooit zou hebben afgerond. In mijn droom verbaas ik me daar altijd weer over. En neem ik me voor om bijvoorbeeld die collegereeks te volgen die nog ontbreekt om mijn doctoraal te halen.

Zelfs de middelbare school komt nog wel eens langs in de vorm van het eindexamen. Daar zit je dan als volwassene in een serieuze baan en je overweegt om weer in de middelbare schoolbanken plaats te nemen om tóch dat eindexamen maar eens te halen. De bottleneck daar is het vak wiskunde. Inderdaad niet mijn grootste succes destijds.

Gelukkig hangen alle diploma’s veilig en succesvol behaald aan de muur. Waarom dan toch deze faalangst? Wat wil mijn onderbewuste me daarmee vertellen?

Add Comment

*