In het land van Kim Jong-il

januari 3rd, 2011

De setting: Cambridge de nacht van nieuwjaar. De omstandigheden: een rusteloze slaap na een gezellig tiengangendiner en natuurlijk te laat naar bed en de nodige drankjes. Daar ga je vreemd van dromen!

Op Utrecht centraal staat een trein klaar met als eindbestemming Noord-Korea. Hij staat op het punt om te vertrekken, maar ik móet nog even snel aan boord om een van de passagiers het rode boekje te overhandigen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il. Dat lukt nipt. Evenwel blijkt deze dame andere plannen te hebben. Want terwijl de trein al in beweging is, besluit ze om de reis naar Noord-Korea niet te aanvaarden, maar uit de trein te springen. Waar ik klaarsta om haar op te vangen.

Noord-Koreaans treinpersoneel

Inmiddels is Utrecht centraal getransformeerd tot een meer Koreaanse setting. Waar de tocht heengaat is onduidelijk, maar de Noord-Koreaanse vluchtelinge en ik verlaten snel het stationsterrein. Al snel komen we aan bij een steile helling. Ik aarzel (hoogtevrees) om naar beneden te klimmen via de iele trap naar de bodem daar ver beneden, maar mijn metgezel is al met de afdaling begonnen. Ik besluit om de omslachtigere maar minder steile route maar te nemen, die voert langs overblijfselen van militaire installaties zoals bunkers en vele onduidelijke betonnen constructies.

En dan word ik weer wakker. Jammer! Ik had graag gezien waar we waren terechtgekomen!

Add Comment

*