Een nieuwe woning

december 10th, 2010

Vriendin en dichter V heeft een tijd gewoond in een wat mindere buurt in Utrecht-West. Nooit gedacht dat de woningen in die buurt qua uiterlijk zouden lijken op de portiekflatjes in een soortgelijke buurt in Hilversum die inmiddels onder de slopershamer zijn gesneuveld. Nooit gedacht dat FS., de partner van V., ooit eens zou samenwonen met zijn vriendin. Nooit gedacht dat ik er bij in zou trekken. En nooit gedacht dat ik de tweelingbroer van mijn overleden vriend F. er zou aantreffen.

Thomas A Kempisplantsoen

Toch kwam ik met mijn fiets via de steeg achter in deze vrijstaande portiekflat terecht. V. en FS. waren niet thuis, maar de tweelingbroer van F. wel. Die was wat verstoord door mijn komst, want stond net op zijn gemak en sigaretje te roken. Ik had een plekje gekregen op de middenverdieping, dat wilde hij nog wel kwijt.

Voor de woning stond een soort cactusboom. Kennelijk de geƫigende toegangsweg tot de middenverdieping, want ik klom er zonder pardon in op weg naar mijn onderkomen. Kansloze onderneming, want ik kwam al snel vast te zitten in de hechte prikkeltakken.

Einde droom

Add Comment

*