Van schoepraderboten en de dood

december 8th, 2010

De dood en schoepraderboten, dat zijn wel heel verschillende thema’s om in een nacht van te dromen. Toch was het vannacht zover. Alles begon redelijk onschuldig met een proefvaart met een miniatuur schoepraderboot in een vijver. Niet dat de tocht nu helemaal zonder kleerscheuren verliep, want de schoepen waren gemaakt van riet. Niet echt praktisch zo bleek, want na enige aanraking met de beplanting in de vijver was het uit met de vaarpret.

De dood waar ik melding van maakte was overigens niet in dezelfde droom. De setting was een desolate woning in een afbraakbuurt. Daar woonden een oom en tante van mij. Onbegrijpelijk zou je zeggen, maar zo gaat dat in dromen. Terwijl we een beetje aan het kletsen waren kreeg mijn oom de mededeling dat een goede vriend van hem was overleden. Daarop brak hij in huilen uit. Gelukkig was zijn zoon er ineens om hem te troosten.

Het volgende droombeeld dat ik me nog herinner is dat ik in de wijk verwonderd om me heenkijk en me erover verbaas dat mijn familie in zo’n trieste omgeving moet wonen.

Hierna wekker en weer terug naar de realiteit van alledag.

Add Comment

*