Big in Japan

maart 27th, 2010

Over ongeveer precies een week is het zover, de wielen van de Japan Airlines Boeing raken de grond van Narita Airport, Tokyo. Dan begint er een groot avontuur, waarvoor ik de gehele maand april heb ingeruimd. Business & Pleasure in Japan!

Die ‘pleasure’, daar gaat het allemaal mee beginnen. Goede vriend André en ik gaan een mooie reis maken door het zuiden van Japan. Om voor een relaxte kennismaking met het land te zorgen, gaan we lekker met een groepsreis mee. Onze keuze is gevallen op een reis van Koning Aap. Het belooft een mooie afwisseling te worden van steden (Nagasaki, Kyoto en Tokyo zijn enkele highlights), maar er is ook voldoende ruimte voor een ‘off the beaten track’ belevenis met tripjes naar vulkaangebieden en hoogvlaktes. En uiteraard hopen we uitgebreid van het bloesemseizoen te gaan genieten!

Het ‘business’ element bestaat uit de studiereis die ik mag maken voor mijn werkgever. Ik noem het ‘business’, maar uiteraard is dit ook ‘pleasure’. En hoe!

Nu internet, locatie (nauwkeurige plaatsbepaling per GPS) en met name de verbinding tussen deze twee meer en meer gemeengoed wordt op mobieltjes, wordt het voor Romae hoog tijd om op de ‘band wagon’ te springen en bezig te gaan met mobiele content. Omdat men in Japan natuurlijk al gebruikt wat wij misschien pas over drie jaar in onze broekzak hebben, is een verlenging van de vakantie in Japan een voordehandliggende keuze. Dat vindt mijn werkgever gelukkig ook!

Dus op naar het land van de theeceremonies. Het land van de hightech. Het land van bruten die huishielden in de tweede wereldoorlog. En het land dat tientallen jaren lang een exclusieve en bijzondere handelsband had met Nederland.

Add Comment

*