Aankomst in Trichy

mei 28th, 2009

Na een enerverende reis was het dan eindelijk zover. Op 26 mei stond de reis op het programma naar Trichy, de stad in Tamil Nadu waar ik de komende weken aan de slag ga.

Mijn eerste kennismaking met de zakelijke kant van India had ik maandag al. Tim van der Veer, goede vriend en werkzaam bij Oxfam Novib, had me in contact gebracht met de mensen van Oxfam India. Dit is een relatief jonge loot aan de Oxfam-boom. We hadden een interessante creatieve brainstormsessie over het inzetten van social media om de communicatie- en marketingdoelstellingen van Oxfam India te ondersteunen. Volgens mij heb ik over kunnen brengen dat op een creatieve en speelse manier omgaan met social media een voor Oxfam India waardevol middel kan zijn om betrokkenheid en actie te realiseren bij een grotere en deels nieuwe doelgroep.

Dinsdagochtend in alle vroegte ging ik op weg naar Indira Ghandi International Airport voor de reis naar Trichy. New Delhi om zes uur ‘s ochtends is een oase van rust. Omdat het die nacht geregend had, was de temperatuur zelfs aangenaam.

De reis naar Trichy verliep zonder noemenswaardige problemen. Op het oog zijn de veiligheidsmaatregelen op de vliegvelden die ik aandeed ongewoon streng. Er zijn veel nors kijkende militairen aanwezig met indrukwekkend wapentuig. Maar een flesje water dat ik was vergeten doorstond dan weer zonder commentaar de controle van de handbagage.

Rond half drie ‘s middags kwam de grond weer naderbij na een korte vlucht vanaf de stad Chennai: Tiruchirapali! Na het ophalen van mijn bagage liep ik de klamme warmte tegemoet van mijn nieuwe thuis voor een maand. Projectleider John Peter (Johnny voor intimi leerde ik al snel) wachtte me daar op samen met een leerling van CREA school, één van de organisaties waar ik een website voor ga maken.

De eerste paar dagen verblijf ik in een hotel in het centrum van de stad. Daarna trek ik voor de rest van de periode in bij John Peter en zijn vrouw. Maar omdat ze net verhuisd zijn naar een nieuwe woning en er verschillende andere gasten in- en uitlopen, was het handiger om mij eerst onder te brengen in een hotel. En zo zit ik ineens middenin Trichy in hotel Aanand! Alle leuke winkeltjes op loopafstand en een bedrijvigheid van jewelste.

Add Comment

*