Ik ga op reis en ik neem mee…

april 26th, 2009

Nederland puft. Het is eindelijk lekker weer na een natte winter. Ik ben aan het dagdromen en in mijn hoofd ben ik duizenden kilometers ver weg. De bestemming van mijn dagdroom? India… Daar lachen ze om een temperatuur van 22 graden. Chilly at best!

Begin mei is het afgelopen met dromen. Want ergens rond het weekeinde van 10 mei zwaai ik dag met mijn handje en vertrek ik voor zes weken naar India. ‘Business or pleasure’? Ha… allebei! Mijn werkgever Romae zendt namelijk voor het eerst een webcontentspecialist uit naar een ontwikkelingsproject. Romae houdt niet van mooie praatjes als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen; actie ondernemen en zo het verschil maken is het motto! Ik ben de gelukkige die ’t spits mag afbijten als webcontentspecialist die in een ontwikkelingsproject voor Romae aan de slag gaat.

Het wordt dus India! Vier weken ga ik in de stad Tiruchirapally bij drie ngo’s aan de slag met webprojecten. Een school en een microkredietproject hebben al een eenvoudige website. Ze hebben dringend behoefte aan een flinke update van deze sites. Vormgeving en structuur moeten op de schop en de functie van fundraising moet worden geoptimaliseerd. De overkoepelende organisatie heeft nog geen website. Voor deze organisatie staat het in de lucht brengen van een eenvoudige basiswebsite op het programma. Dus niet alleen wat werkplek betreft, maar ook projectinhoudelijk wordt het een pittig traject. Maar ik heb er ontzettend veel zin in!

‘Call to action’ voor collega’s

Via blogs op Popolo houd ik iedereen actueel op de hoogte van mijn omzwervingen in India. Verder reken ik op de expertise en steun van mijn Romae-collega’s als ik tegen zaken aanloop die ik zelf niet meteen kan oplossen. Eens kijken of collaborative internet ook in die praktijk werkt!

Inmiddels ben ik de gelukkige bezitter van een visum, een prikkenafspraak bij de GGD en tickets voor vluchten met exotische vliegtuigmaatschappijen die namen dragen als Kingfisher airlines. Het avontuur gaat dus ├ęcht gebeuren! Op het pleintje waar ik loop graait een jongetje gretig in een puntzak Vlaamse frites. Lekker hoor, maar in mijn neus bespeur ik al de geur van exotische curry’s…

Elders op internet

  • People4Change is de intermediair die de match legt tussen specialist en project en de praktische zaken rondom de uitzending regelt.
  • Bekijk de website van de school in India waar ik een audit en optimalisatietraject voor ga doen
  • Bekijk de website van het microkredietproject in India waar ik een audit en optimalisatietraject voor ga doen
  • Tiruchirapalli is de stad in de zuidelijke Indiaase provincie Tamil Nadu waar de projecten zijn gehuisvest waar ik aan ga werken en waar ik vier weken zal verblijven.
  • Zoek in google earth op ‘Tiruchirapalli, in’ om veel interessante informatie te bekijken over de stad.

Add Comment

*